3 tips voor fietsen (huren) tijdens COVID-19

 In Fietsroutes, Nieuws

Wie kon het zich een jaar geleden voorstellen? De situatie waar we ons nu met z’n alleen in bevinden. Niemand had dit scenario zien aankomen en toch is het nu realiteit. We leven tegenwoordig en al bijna meer dan drie kwart jaar in een anderhalve meter samenleving. Veel is er weggevallen. Restaurants zijn op het moment gesloten, kroegen zijn dicht, je mag maar maximaal 4 personen op bezoek hebben en nog veel meer maatregelen worden om onze oren gegooid. Gelukkig mogen bepaalde dingen nog wel. De fietsliefhebber is vast en zeker blij om te horen dat vanaf 19 November er weer gefietst mag worden in groepen van vier. Omdat veel mensen zijn gaan fietsen tijdens deze corona periode is er een schaarste aan bepaalde fietsen ontstaan. Wil jij toch graag fietsen zonder lang te hoeven wachten op je nieuwe fiets of zoek jij gewoon een leuk dagje uit dan is een fiets huren misschien wel een optie voor jou. Hieronder lees je 3 tips wat jij met je (huur)fiets kunt gaan doen tijdens de COVID-19

Fietsverhuur Eindhoven

Mijn eerste tip als je wilt gaan fietsen, Mountainbiken of er even op uit wil zonder dat je beschikt over een fiets, is het huren van een fiets bij fietsverhuur Eindhoven. Niet alleen zijn de fietsen hier heel scherp geprijsd ook beschikken ze over een groot assortiment fietsen. Ze beschikken over stadsfietsen, mountainbikes, E-bikes en zelfs racefietsen. Ook zijn ze erg scherp geprijsd. Een stadsfiets voor een dag kost maar 10 euro. En een racefiets heb je al voor 40 euro per dag. Zo kun je dus voor weinig geld er toch een leuke en sportieve dag in de buitenlucht van maken.

Mountainbiken

Een van de populairste sporten onder de jongeren tegenwoordig is toch wel mountainbiken. Het is een sport die avontuur met fietsen combineert. Perfect voor de fietsliefhebber die niet alleen op het fietspad wil fietsen. Ook steeds meer volwassen zien het mountainbiken wel zitten. Om te beginnen heb je hebt natuurlijk wel een mountainbike nodig. Als je deze al zelf ter beschikking hebt is dat helemaal prima maar, als dit niet het geval is kun je bij fietsverhuur Eindhoven terecht. Voor maar 20 euro per dag ben jij dan al voorzien van een mountainbike. Maar dan? Je hebt je MBT. Waar moet je naartoe? Een paar hele mooie en leuke routes voor als je net begint met het ontdekken van mountainbiken zijn de 3 routes die in Veldhovense bossen liggen. De Merenroute, de Grafheuvelenroute en de Moormanroute oftewel lus A, B en C, zijn drie routes aan elkaar gelegen in de bossen van Veldhoven. De routes zijn relatief makkelijk, je gaat over veel zandpaden en door een mooi bosrijk gebied. De routes bestaan vooral uit veel single-tracks, maar is toch veelzijdig door de afwisseling van landschap.

Elektrisch genieten

Mijn derde fietstip is natuurlijk een lekker lange fietstour. Wie houdt er nou niet van? De frisse Brabantse natuurlucht inademen, de wind door je haren, het zonnetje op je gezicht. Niets is mooier dan er een lekker fietsdagje van maken. Als je een van de mooiste routes in Brabant wilt hebben gefietst dan moet je echt “Rondje Groote Heide en Valkenhorst” gehad hebben. Of je het nou met een beetje extra hulp wilt doen door de route af te leggen met een E-bike of dat je nou met een normale fiets doet, de route is voor beide goed te doen. Ook als je niet beschikt over een elektrische fiets is deze ook bij fietsverhuur Eindhoven te krijgen. De route is 38 km lang en brengt je langs de mooie Leenderheide. Dit is een mooi uitgestrekt heideveld. In dit gebied liggen vennen zoals het Peerven en het Appelven. Hier zal je veel naaldbomen en dennenbomen tegenkomen. Je kunt de route starten vanuit verschillende punten. De startpunten van de route kun je hier vinden. Kortom een mooie natuurroute voor fietsliefhebber van elke leeftijd!

Recommended Posts

Leave a Comment

BEL ME NU
+
Bel mij!
Rondje Eindhoven