Glow Eindhoven fietsen

 In Events

Zoals elk jaar vindt in 2018 weer een nieuwe editie van Glow Eindhoven plaats. Glow is een lichtfestival wat in 2006 is begonnen in Eindhoven. De 13e editie van het Glow festival zal plaats vinden van 10 tot en met 17 november. Omdat de kunstwerken gemaakt zijn met licht is het essentieel dat het festival plaats vindt wanneer het donker is. Zaterdag 10 november trapt het festival af om 18.30 en om 24.00 zullen de lichten weer uit gaan. Van zondag 11 november tot en met donderdag 15 november staan de lichten van 18.30 tot 23.00 aan.  Voor de laatste twee dagen, vrijdag 16 en zaterdag 17 november, zijn langere openingstijden vastgesteld. Dan zijn de lichtkunstwerken van 18.00 tot 24.00 te zien.

Thema Glow

Het thema van Glow 2018 is: Shadows & Light. Hiermee willen ze de focus leggen op de vele contrasten, zoals zwart & wit, veel en weinig en dus ook schaduw en licht. Geen licht zonder schaduw, geen afbeelding zonder inhoud. Daar draait het om. De kunstenaars die mee hebben gewerkt aan dit evenement in Eindhoven kregen allemaal dit thema mee van de organisatie. Hier hebben ze allemaal op hun eigen manier invulling aangegeven.

Route tijdens dit evenement

De organisatie van Glow heeft twee routes samengesteld voor dit evenement. De meest gangbare en bekende route heet Glow Tour. Deze tour door het centrum van Eindhoven neemt je langs de normale Glow route. Deze route is maar liefst 5 kilometer lang. De andere route heet Glow Next. Dit is de wat meer alternatieve route van Glow Eindhoven. Zo brengt deze route je niet direct door het centrum van Eindhoven, maar meer erbuiten. Op deze plekken staan dan ook andere soort kunstwerken dan in het centrum. Glow Next vindt plaats op Strijp-S wat met haar experimentele karakter perfect past bij Glow Next. De lichtkunstwerken van Glow Next op Strijp-S zijn heel erg gericht op interactie met de bezoekers en sommige shows reageren zelfs op het aantal bezoekers. Glow Next is echt een aanrader.

Glow Run

Voor de sportievelingen is er ook de Glow Run. Die zal plaatsvinden op zaterdag 17 november als afsluiting van het Glow festival. Deze run brengt je langs alle kunstwerken van Glow 2018.

Bereikbaarheid

Het beginpunt van het festival is goed te bereiken met het OV. De route zelf is echter 5 kilometer lang en de kunstwerken zijn gewoon bereikbaar met de fiets. Daarnaast vind dit jaar niet alleen de gewone route plaats maar ook Glow Next. Strijp-s ligt wat verder weg van het centrum en ook prima te bereiken met de fiets. Wil je zowel de normale route zien als de shows op Strijp-S? Dan raden wij je aan om met de fiets te gaan! Met de fiets ben je zo op alle locaties, waardoor je minder tijd over houdt om te genieten.

Recent Posts

Leave a Comment

BEL ME NU
+
Bel mij!
dutch-design-week-op-de-fiets