Dutch Design week 2018 op de fiets

 In Events
Foto: CarvX, ontwerp Rob Crins, GBO Innovation makers

Dutch Design Week Eindhoven 2018

Elk jaar weer staat de bruisende stad Eindhoven een hele week lang in het teken van kunst en design. Van 20 tot 28 oktober 2018 is het weer Dutch Design Week in Eindhoven. Deze veelzijdige stad barst van de creatieve mensen die maar al te graag hun werk aan de rest van de wereld willen laten zien. Zij zijn het kloppend cultureel hart van Eindhoven en voelen zich geroepen om hier aan mee te werken. Het thema van de DDW 2018 is dan ook “If not us, then who?”. En gelukkig maar dat er zo veel mensen aan mee willen werken, want tijdens deze week is er genoeg te doen door heel Eindhoven. Meer dan 100 locaties in Eindhoven zijn beschikbaar gesteld voor de Dutch Design Week. Van de oude Campina fabriek aan het kanaal tot aan de hotspot voor jong talent in Eindhoven, Strijp-S, overal valt er wel iets te beleven tijdens deze week.

Plastic fabriek

Tijdens zijn project ‘Precious Plastic’ gebruikt Dave Hakkens speciaal ontwikkelde machines om plastic te recyclen. Dit doet hij samen met ruim 400 vrijwilligers in het VMDA gebouw in Eindhoven. Hij maakt nieuwe spullen met het oude en gebruikte plastic zodat dit niet wordt weggegooid. Niet alleen in Eindhoven maar door heel de wereld heeft Dave gezorgd dat dit soort recycle machines het plastic kunnen verwerken tot iets nieuws. De vrijwilligers zijn erg divers en altijd bereid om vragen te beantwoorden over het project. Op zaterdag 20 oktober ben je zelfs uitgenodigd om met Dave en de vrijwilligers te lunchen. Dit doen ze ook geheel natuurvriendelijk, namelijk vegan. Kom een keer langs en zie hoe plastic een nieuw leven krijgt dankzij Dave en de vrijwilligers.

Geluk

Justine Kontou raakte 3 jaar geleden tijdens de DDW geïnteresseerd in de vraag wat voor invloed onze alledaagse omgeving heeft op ons geluk. En voornamelijk de vraag hoe wij ons welzijn positief kunnen beïnvloeden met bepaalde stimuli. Het antwoord heeft geleid tot haar nieuwe project: 28 grams of Happiness. Tijdens deze ‘food design experience’ komen bezoekers in een ruimte die helemaal is aangepast om de bezoeker zo veel mogelijk rust te geven. Een combinatie van kleur en geur maakt de omgeving prettig om in te zijn. Verder kunnen bezoekers ook bepaalde dingen aanraken, die zijn dan gemaakt van materialen die rust bieden. Verder zijn er gerechten precies zo samengesteld dat ze een zo positief mogelijk invloed uitoefenen op je lichaam. Kortom alles voor een beetje geluk.

Vervoer Dutch Design Week

Wil je graag al deze tentoonstellingen en exposities in 1 dag zien? Dan adviseren wij je om met de fiets op pad te gaan.

De Dutch Design Week is een populair evenement in Eindhoven en wordt dus ook druk bezocht. Vanwege de drukte en omdat veel tentoonstellingen en exposities in hartje Eindhoven plaats vinden is het erg lastig om de tentoonstellingen te bereiken met de auto. De afstanden lopen mag uiteraard, maar zou wel zonde zijn van je kostbare tijd. Zo moet je al gauw 30 minuten lopen van de ene naar de andere tentoonstelling. Van de oude Campina fabriek naar Strijp-S doe je er te voet maar liefst 50 minuten over. DDW kwam daarom met het leuke idee om speciale DDW taxi’s in te zetten. Een heel leuk initiatief, maar zeker niet praktisch of milieubewust. Er zijn maar een beperkt aantal wegen waarmee het centrum bereikt kan worden waardoor het waarschijnlijk heel druk zal zijn op de weg. Verder zullen er veel mensen aanwezig zijn waardoor niet iedereen gelijk in een taxi kan stappen. Met de fiets ben je geheel onafhankelijk en ben je zo op jouw locatie naar keuze. De langste afstanden heb je in 10-15 minuten fietsen al afgelegd. Veder heeft Eindhoven deze week nog prima fiets weer. Alle redenen dus om dit evenement te bezoeken op de fiets. Geen fiets in Eindhoven, maar wel zin gekregen om de Dutch Design Week te bezoeken op de fiets? Geen probleem! Voor maar €10,- per dag huur je bij ons de perfecte stadsfiets voor dit uitje.

Fietsverlichting

Ook in de avond is er veel te doen tijdens de Dutch Design Week. Goede fietsverlichting is daarbij essentieel! Uiteraard leveren wij fietsen van goede kwaliteit en met goedwerkende verlichting.

Recent Posts

Leave a Comment

BEL ME NU
+
Bel mij!